Smithers Faʻasalalau Lipoti Maketi Spunlace

Tala Fou

Smithers Faʻasalalau Lipoti Maketi Spunlace

E tele mea taua o loʻo tuʻufaʻatasia e faʻaosoina ai se faʻalauteleina vave i le lalolagi spunlace nonwovens maketi. Ta'ita'ia e le fa'atupula'ia o mana'oga mo mea e sili atu ona gafataulimaina i pepe, tausiga a le tagata lava ia, ma isi solo fa'atau; O le faʻaaogaina o le lalolagi o le a siitia mai le 1.85 miliona tone i le 2023 i le 2.79 miliona i le 2028.

E tusa lea ma faʻamatalaga faʻamatalaga faʻapitoa o loʻo avanoa e faʻatau mai i le lipoti lata mai a Smithers maketi - Le Lumanaʻi o Spunlace Nonwovens i le 2028. Faʻamama faʻamaʻi solo, spunlace ofu talaloa ma ie mo talosaga faafomaʻi sa taua uma i le tauiviga talu ai nei Covid-19. O le faʻaaogaina na faʻateleina i le toeitiiti 0.5 miliona tone i le gasologa o le faʻamaʻi; fa'atasi ai ma se fa'aopoopoga tutusa i le tau mai le $7.70 piliona (2019) i le $10.35 piliona (2023) i le tau faifaipea.

I lenei vaitau, o le gaosiga o le spunlace ma le faaliliuina na filifilia e le tele o malo e avea ma pisinisi taua. O le gaosiga ma le fa'aliliuina o laina na fa'agaoioia i le malosi atoatoa i le 2020-21, ma le tele o aseta fou na aumai i luga o le initaneti vave. O loʻo feagai nei le maketi ma toe fetuunaiga ma faʻasaʻoga i nisi o oloa e pei o le faʻamaʻi solo, ua uma ona faʻagasolo. I le tele o maketi ua faia ni su'esu'ega tetele ona o le fa'alavelave i felauaiga ma mea e fa'aogaina. I le taimi lava e tasi o loʻo tali atu le au gaosi spunlace i aafiaga tau tamaoaiga o le osofaʻiga a Rusia i Iukureini lea na mafua ai le faʻatupulaia o meafaitino ma le gaosiga o tau, aʻo faʻaleagaina i le taimi e tasi le mana faʻatau i le tele o itulagi.

I le aotelega, o le manaoga mo maketi spunlace e tumau pea le lelei, peitaʻi. O loʻo faʻaalia e Smithers le tau o le maketi o le a faʻatupulaia i le aofaʻi o le tuputupu aʻe faʻaletausaga (CAGR) o le 10.1% e oʻo atu i le $ 16.73 piliona i le 2028.

Fa'atasi ai ma le spunlace fa'agasologa fa'apitoa e fetaui lelei i le gaosia o mea mama mama - 20 - 100 gsm fa'avae mamafa - solo lafoai o le fa'aoga pito sili lea. I le 2023 o nei mea o le a faʻatatau mo le 64.8% o le spunlace taumafaina i le mamafa, sosoo ai ma mea faʻapipiʻi (8.2%), isi mea faʻaaoga (6.1%), tumama (5.4%), ma fomaʻi (5.0%).

Faatasi ai ma le gafataulimaina o le totonugalemu o le post-Covid taʻiala o fale ma tausiga a le tagata lava ia, o le spunlace o le a manuia mai lona gafatia e tuʻuina atu biodegradable, fushable solo. O lo'o fa'ateleina lea tulaga e ala i fa'atonuga fa'aletulafono o lo'o lata mai e mana'omia ai le suia o palasitika fa'aoga tasi ma mana'oga fou e fa'aigoaina mo solo fa'apitoa.


Taimi meli: Oke-19-2023