Manaoga maualuga mo mea e le'i lalagaina spunlace o lo'o fa'amatalaina i su'esu'ega fou

Tala Fou

Manaoga maualuga mo mea e le'i lalagaina spunlace o lo'o fa'amatalaina i su'esu'ega fou

O le faʻateleina o le faʻaaogaina o solo faʻamaʻi ona o le COVID-19, ma le leai o ni palasitika manaoga mai malo ma tagata faʻatau ma le tuputupu aʻe i solo fale gaosi oloa o loʻo faʻatupuina ai le maualuga o le manaʻoga mo mea e le faʻaogaina i le 2026, e tusa ai ma suʻesuʻega fou mai Smithers. O le lipoti a le tusitala o Smithers veteran Phil Mango,Le Lumana'i o Spunlace Nonwovens e o'o atu i le 2026, va'aia le fa'atupula'ia o le mana'omia o le lalolagi mo mea e le'i lalagaina gafataulimaina, lea o le spunlace o se sao tele.
 
Ole fa'aoga pito sili ona tele mo spunlace e le'i lalagaina ile mamao ole solo; o le faʻateleina o faʻamaʻi i le faʻamaʻiina o solo na faʻateleina lea. I le 2021, e tusa ma le 64.7% le aofaʻi o spunlace faʻaaogaina i tone. O letaumafa i le lalolagi atoao spunlace nonwovens i le 2021 e 1.6 miliona tone po o le 39.6 piliona m2, e tusa ma le $7.8 piliona. O fua faatatau o le tuputupu aʻe mo le 2021-26 o loʻo vaʻaia i le 9.1% (tonnes), 8.1% (m2), ma le 9.1% ($), o otootoga o suʻesuʻega a Smithers. O le ituaiga spunlace sili ona taatele o le card-card spunlace masani, o le 2021 tala mo le tusa ma le 76.0% o le voluma spunlace uma na fa'aaogaina.
 
Spunlace i solo
O solo ua leva ona fa'aoga tele mo le spunlace, ma o le spunlace o le mea sili lea e le'i lalagaina e fa'aaogaina i solo. O le ta'avale a le lalolagi e fa'aitiitia/fa'ate'aina palasitika i solo ua fa'atupuina ai le tele o suiga fou spunlace i le 2021; o le a fa'aauau pea ona fa'atumauina le spunlace e le'i lalagaina mo solo e o'o atu i le 2026. E o'o atu i le 2026, o le a fa'atupula'ia e solo i le 65.6%.

 

Mauaina ma oloa e leai ni palasitika
O se tasi o aveta'avale pito sili ona taua o le sefulu tausaga talu ai o le fa'aulu e fa'aitiitia/fa'ate'a'ese palasitika i solo ma isi oloa e le'i lalagaina. E ui o le fa'atonuga o palasitika fa'aaoga tasi a le Iuni a Europa na fa'atupuina, o le fa'aitiitiga o palasitika i mea e le'i lalaga ua avea ma ta'avale i le lalolagi aemaise lava mo mea e le'i lalagaina spunlace.
 
O lo'o galulue le au gaosi Spunlace e atia'e nisi filifiliga gafataulimaina e sui ai le polypropylene, aemaise le spunbond polypropylene i le SP spunlace. O iinei, PLA ma PHA, e ui o "palasitika" uma o loʻo i lalo o le iloiloga. Aemaise lava PHA, e mafai ona fa'aleagaina e o'o lava i si'osi'omaga o le gataifale, e ono aoga i le lumana'i. E foliga mai o le manaʻoga o le lalolagi mo nisi oloa gafataulimaina o le a faʻavavevave i le 2026.


Taimi meli: Apr-26-2024